5 Ocak 2015 Pazartesi

İkinci bebek - İlk yazı

İkinci bebek farkındalık bebeği bence, birincisinde elde ettiğiniz deneyimleri ikincide başarılı bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Bu açıdan ikinci bebek için birincideki gibi telaşa yer yok. Sil baştan herşey aynı sırayla tekrar yaşanacak. Güzel şeyler elbette ama uykusuz geceler uykusuz geceler ve yorgun sabahlar. Bir de o yorgun sabahlarda enerjisi tavan yapmış bir değil iki çocuk. Evet zor bir karar ama verilmesi gereken bir karar ve uygulaması da hemen olmak zorunda. Vel hasıl ikinci bebeği bekliyoruz şu an. Gerçi henüz test yapacak olgunluğa da ermedik ama belirtiler o yönde. Bir hafta sonra falan herşey kesinleşir. Biz birinci bebeğimizin varlığını 2 buçuk aylık olduğunda öğrenmiştik, bunu ise sanırım günlükken :) Nasıl diye sormayın annelik içgüdüsü bence.

Bebeğin kesin varlığını en kesin kan testi ile öğrenebilirsiniz. Ama bunun için aylık rutininizin 1 hafta kadar gecikmiş olması gerekiyor. Evde yapabileceğiniz testler de zaten bu zamanlarda çoğunlukla kolay yoldan durum hakkında bilgi edinmenizi sağlıyor. Bu testlerde kanınızdaki B-HCG miktarına bağlı olarak hamileliğiniz onaylanıyor. Ayrıca ultrason görüntüsü ile de bebeğin oluştuğu keseciğe de bakılabilir. (Burada bir not düşmek istiyorum. Ultrasonla bakılırken aşırı derecede sıkışmış olmanız gerekiyor, doktor randevu saatinden 1 saat önce bol bol su için.)

Ama siz vücudunuzu fazla dinleyen biriyseniz; ilk ay belirtileri: Kasıklarda ağrı (adet sancısına benzer), göğüslerde gerginlik, bolca halsizlik ve uyuma isteği. Elbette bunlar herkeste olacak diye de bir şey yok.

Bakalım zaman bize ne gösterecek.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler...