4 Ocak 2015 Pazar

Dişim Çıktı

"Bebeğim diş çıkarıyor" hikayelerini hepimiz duymuşuzdur. Ağrılar, gece uykusuzlukları, ishal, kusma, yememe vs. bir çok sorun. 20lik diş çıkarırken kocaman insanların çektiği ağrıyı sızıyı düşününce bebeğimin bunu nasıl kaldıracağı ve başedeceği konusunda endişelerim olmadı değil. Elbette bu sırada ilk kim dişini farkedecek, diş buğdayı merasimi nasıl olacak, kimleri davet etmeliyim teraneleri de gayet eğlenceli geçti.

Bebeğin ilk dişinin çıktığını farkeden kişi bebeği baştan aşağı giyindirirmiş. Bebeğim o kadar şanslıydı ki aslında hiç dişlerini kontrol etmeyen annesi ilk dişinin çıktığını farkeden kişi oldu. Zaten onu giyindiren kişi olarak :) pek birşey farketmedi. Oğlumu yine ben giyindirdim :)

Bundan sonraki parti detaylarını http://www.annebabagozunden.com/2014/10/dis-kasnts-ve-sonucunda-dis-bugday-dis.html adresinden okuyabilirsiniz. Ben burada daha çok şu an 22 aylıkken çıkan dişlerinden bahsetmek istiyorum. Oğlum hem azı dişlerini hem de 9. ve 10. sırada gelmesi gereken köpek dişlerini çıkarmakta ve çok zorlanıyor. Bu arada soğuklardan sanırım boğazları da iltihaplandı geniş ve burun akıntısı, hapşırma öksürük, halsizlik hepsi bir arada günler geçirmekte. Ateş de elbette işin cabası.




Doktorumuzun verdiği antibiyotiği, nefes alma zorluğu çektiğinden bir astım ilacı ve bir de geniz akıntısı için bir ilacı kullandık. Çok şükür hastalığımız geçmek üzere ve diş kaşıntılarımız devam ediyor. Diş kaşıntılarımız için de daha önce aldığım NeoBaby marka diş kaşıntısı sakinleştiricisini kullanıyoruz. Ya parmakla ya da diş fırçasına sürerek veriyoruz ve gerçekten de işe yarıyor. Bir de çubuk kraker ile dişlerini yiyerek kendi kendine kaşıyor.

Bu arada hastalık sürecinde oğlum 7. ayında bıraktığı emziğini 22. ayında tekrar kullanmaya başladı. Bunu diş kaşımak için yaptığı çok açıktı ve sadece iki gün sürdü. Doktorumuzla bunu paylaştığımda emziğin ilerde bağımlılık sorunlarına neden olacağını asla başlamaması gerektiğini falan söyledi, gerçi bu dediklerini kulak ardı ettim. Oğlumun o gün için rahatça uyuması benim için daha önemliydi.

Kısacası bebeğinizin dişi bazan 3 ay ile 12 ay arasında çıkıp olayı kapatırken bazan da bizim gibi 9. ayda olaya başlayıp 22 ayda daha 9 ve 10. dişlerini çıkmasıya süreç daha sonra da devam edecek gibi görünüyor. Zaten bizim oğlanın dişleri aynen kazma diş, sanki süt dişi değil de dökülmeyecek :) Ama çok sevimli dişleri kabul etmek lazım... Allah bu süreçte tüm anne babaların yar ve yardımcısı olsun.

Sevgiler...




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler...