10 Ocak 2013 Perşembe

33. Hafta Bebeğim ve Ben

Merhabalar,
Bu hafta çok bir şey olmadı aslına bakarsanız, sadece zaman daralıyor işte. 50 günün altına düştük. Yatak odamız, kıyafetlerimiz her şeyimiz hazır. Bana yapılması gereken hazırlıklar kaldı. Onun için de annemin gelmesini bekliyorum. Bana neler alacağız. Aslında bir çoğu var ama kendim için yeni şeyler istiyorum. İnsan kaç kez ilk defa doğum yapabilir ki ilk olmasa bile kaç kez doğum yapar işte. Eşim ve tüm erkekler bunu anlamaz onların ilkleri çok fazla değil, detaylara önem vermezler, tipik bir durumdur bu :)
Evet neler alacağım konusuna gelince; bir adet sabahlıklı lohusa geceliği istiyorum. Emzirme konusunda kolaylık sağlayacak bir model seçmek lazım önden ya da göğsün ikili yanından düğmeli olanlardan tercih edeceğim. Bir adet beyaz üzerine kırmızı işlemeli ya da dantelli çift kişilik nevresim takımı. Eee fotoğraflar çekileceğiz eve gelince güzel ve yeni bir nevresim çok da fena olmaz. Ayrıca hastanede kullanmak için mutlaka kırmızı detayları olan tek kişilik bir nevresim ya da pike takımı. Hastane nevresimlerindense kendi nevresimimi kullanmayı tercih ederim. Hastane için terlik ve havlu. Sanırım şimdilik bu kadarı yeter. Ama elbette ufak bir şal da almak lazım tüy bırakmayan cinsten, çünkü bebişimin burnuna tüyler kaçsın istemem. Bir ay kala bu hastane bavulu olayını halletmem lazım. Kapının kenarına koymak lazım kesin unutulur o bavul ama napalım unutmamaya çalışacağız işte :)
Bu aralar kan ilaçlarım bitti, doktor yazmasına rağmen alamadım. Çünkü Cumartesi günü yazmıştı ve ben de sonra alırım dedim. Çarşamba gününe kadar da dışarı çıkamadım. Sonuçta eczacı reçetenizin günü geçmiş dedi. 3 günmüş bir reçetenin geçerliliği. Tekrar da gidip yazdıramadım işte. Bu işin tek iyi yanı ise midem yanmıyor artık. Kan ilaçlarının mideyi yaktığı kesinmiş. Ben de pekmez yiyip duruyorum, durumu telafi etmek adına. Bakalım ne zaman alacağım ilacımı :)

Ayrıca şunu yazmayı unutmuşum. Doktor çalışan bayanlar için rapor yazmak gerekiyor dedi. 5 hafta daha çalışabilir raporu verdi bana. 37. haftadan sonra sanırım çalışmayacağım. Aslında çalışamayacak bir durumum da yok işimden dolayı ama olsun bakalım. Kanunlar karşısında boynumuz kıldan ince işte :)
Hadi bu haftalık da bu kadar görüşürüz...