8 Mart 2013 Cuma

35. Hafta Bebeğim ve Ben

Merhabalar Saygıdeğer Okuyucularım,

Bu hafta pek bir şey olmadı. Aynı rahatsızlıklar devam ediyor işte. Bu nedenle size araba kullanımından bahsetmek istiyorum. Araba aldık da kullanabildim mi? Hayır. Neden? Çünkü isim vermeyeceğim :P bazı insanlar aman erken doğurur kullanma olayına girdi, beni de şüpheye düşürdüler. Sonra bayağı bir araştırdım araba kullanmanın hamile bir kadın üzerinde pek bir etkisi yok. Kısacası durumu şöyle değerlendirmek lazım. Arabanın ön koltuğunda otururken başınıza gelebilecek her şey şoför koltuğunda oturduğunuzda da başınıza gelebilir. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta sancı gelmesi durumudur. E herhâlde hiç kimse de sancıları tutacağı bir durumda arabaya binip tek başına seyahat etmez.
 
Önemli olan sancılı bir durumda bile olsanız yanınızda birinin olması ve dikkatinizi toplayacak bilinçlilikte olmanız. Ayrıca emniyet kemerinizi takmayı da asla ihmal etmeyin. Hamilelikte emniyet kemerini takarken dikkat etmeniz gereken şey şudur. Üsten gelen bandın her zamanki gibi göğüs aranızdan geçmesi ve göbeğin yan tarafından aşağı inmesidir. Alt bantta dikkat etmeniz gereken kısım ise banttın tamamen göbeğin altında olmasıdır. Çünkü kaza anında bebeğe baskı yapmasını istemeyiz. Bu arabadaki tüm konumlarımızda böyle olmalıdır.
 
Şoför koltuğunda dikkat etmemiz gereken bir nokta da direksiyonun en üst konumda konumlandırılmasıdır. Sonuçta yine kaza anında karnımıza baskı yapmasını istemeyiz. Bu önlemleri aldıktan sonra istediğiniz gibi davranabilirsiniz.
 
Bu haftalıkta bu kadar yine görüşmek üzere...