5 Ekim 2012 Cuma

19. Hafta Bebeğim ve Ben

Merhabalar,

Bu hafta pek bir şey olmadı aslında, elbette kansızlık ve sonrasında ilaçlara  devam etmem haricinde. Kansızlık başlangıçta yoktu bende kan değerlerim de gayet iyiydi. Ama sonrasında iyi beslenememişim ya da aldığım besinlerdeki maddeler bebek ve bana yeterli gelmemiş işte. Şimdi 9-10 gibi kahvaltı yapıp, 11-12 arasında da kan ilacımı ve vitaminimi kullanıyorum. Herşey bebeğim için :)

Kan ilaçları ki ben de demir eksikliği varmış, süt, kahve ve çay gibi demir tutucu gıdalarla alınmamalıymış. Tavsiye üzerine iki öğün arasında öncesinde ve sonrasında birşey yemeden ilaçlarımı kullanıyorum. Sonuçta faydalı olsun boşuna içmeyeyim değil mi :)

Bu hafta güzel bir gelişme de annemden geldi. Sağolsun babam onu bana göndermiş. Aslında başlangıçta yanımda olmadığı için hala biraz kızgınım. İçimde maalesef bu kırgınlığı geçirecek birşey olmadı şimdilik. Belki  hamileliğin verdiği duygusallıktır ama anneme kızdıkça da üzülüyorum. Elbette bu durumu ona belli etmemeye çalışıyorum. Ne kadar başarılı olduğumu ise ona sormak lazım. Geçer elbette.

Bu hafta sonunda hamile kıyafeti satan bir yer bulup karnımı ve bebeğimi rahat ettirdim. Bebeğim sıkıya gelemiyor hele de çok yemek yiyince ve otobüste oturunca. Ben de siyah kot bir hamile pantolonu alim dedim. Hem rahat hem şık hem de herşeye uyar olur gider dedim ve istediğimi sonunda elde ettim. Pahalı hamile giyim mağazalarında ve AVMlerde bulamadım aradığımı. Zaten tayt veriyorlar pantolon deyince. Kardeşim heraldeki daralıyorum ki böyle bir pantolon almaya kalktım. Beni daha da daraltmayın yani dar pantolonlarla. Neyse ki sonunda aradığımı Beşiktaşta Büyük Beşiktaş Pazarında buldum. Zor oldu gerçi o kadar gezdikten sonra forum sitelerinde bayanların tavsiyeleri üzerine gittim oraya. Allah tavsiye edenlerden razı olsun. Bazan bu teknoloji ne güzel şey diyor insan işte. Sonuçta 70 liraya istdiğim pantolonu aldım, mutluyum. Gerçi laf aramızda onu da annem aldı, sağolsun. (NOT: Bu mağazadaki ürünleri, internet sitelerinde indirime giren ürünlerden pazarlık da yaparsanız çok daha ucuza alabilirsiniz.)

Ayrıca annem yanında gelirken bebeğimin minicik yastığını, yorganını getirmiş. Yünmüşler sağlıklısı buymuş. Ayrıca yelekler örmüş rengarenk çok şirin gözüküyorlar. Tulumlar da alınmış, hatta çoraplar. Biz de çarşıya çıktıkça alıyoruz birşeyler. Ama işin kötü yanı kız isterken ben %60-%70 erkek demesi oldu doktorun. Benim çarşılarda gözüm hala kız reyonlarında. Elbette sağlıklı olsun da 2. ya da 3. kız olsun

1,5 hafta sonra şu detaylı ultrasonu çektirip bazı şeylerden artık rahat etmek istiyorum. 18. haftada bahsettiğim gibi down sendromlu bir bebeğim olabilir. Allah sağlıklı doğmasını nasip etsin. Bunun için lütfen dua edin. Ne güzel ki Amerikadan, Almanyadan ve Rusyadan bile takipçilerim var. Umarım dualarınızla ve dualarımla çocuğum sapa sağlam doğacak. Ne kadar kafama takmıyacağım desem de içimi kemiren bir kurt işte. Üzülüyorum :(

Şimdilik kalın sağlıcakla...